Rólunk

A „corrigia” szó latin kifejezés, jelentése:  „zárókő”.  Cégünk a jelentése miatt választotta nevébe a corrigia szót, ugyanis építészeti szempontból a zárókő a boltozásnál legfelül, utolsóként elhelyezett – általában díszített és kőfaragójeggyel ellátott – trapéz alakú követ jelenti.  Az építmény a zárókő behelyezésével válik teherbíró, teherhordó szerkezetté, azaz boltozattá. A két összehajló kőívet zárja, így azok nyomását felfogja és kiegyenlíti. Az ilyen módon létrehozott építmények több ezer éve állnak már. Elég, ha a római kor hídjaira, több kilométert átszelő vízvezető csatornáira, colosseumaira gondolunk.

 

A Corrigia pénzügyi csoport három kapcsolt vállalkozása és számos partnere révén a pénzügyi szolgáltatások széles skáláját biztosítjuk ügyfelei részére a hitelezéstől, a követeléskezelésen át a legkülönfélébb befektetési lehetőségekig.

A Corrigia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. immár több mint 10 éves múlttal rendelkező magyar, magántulajdonban lévő pénzügyi vállalkozás, főtevékenységként mikro-, kis és középvállalkozások finanszírozását végezzük, jelenleg a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) együttműködésében a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. Program keretein belül. A korábbi időszakban az Új Széchenyi Hitel az Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel konstrukciókon keresztül nyújtottunk finanszírozást. Tevékenységünk fontos része a banki követelésvásárlás. Ennek keretein belül több magyar kereskedelmi banknak vagyunk követelésvásárló partnerei, több banki követeléstender rendszeres résztvevői vagyunk.

A Corrigia Zrt. leányvállalatát, a Corrigia Alapkezelő Zrt-t 2018-ban alapítottuk, alternatív befektetési alapkezelőként működtetjük, kereteiben a jövőben magántőkealapokat és kockázati tőkealapokat kívánunk elindítani és kezelni.

 

A Corrigia Zrt. társcége a Corrigia Consulting Zrt. zászlaja alatt menedzsment és pénzügyi tanácsadást nyújtunk partnereink részére. Banki tenderek kiírása, értékelése, finanszírozás strukturálása és pénzügyi válságmenedzsment képezi a tanácsadási tevékenység gerincét.

A Corrigia Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és a Corrigia Alapkezelő Zrt. minden tekintetben megfelel a – működési területéből fakadóan igen szigorú – szabályozási feltételeknek, melynek folyamatos felügyeleti ellenőrzését a Magyar Nemzeti Bank látja el.